Snabbleverantör snabbt i konkurs

Foto Arkivbild, Pressbild Vembla
Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Det har en längre tid varit en tydlig kapitalbrist hos Vembla som tidigare i somras tvingades stänga lager och varsla anställda om uppsägning.
Nu har hela bolaget försatts i konkurs efter att man gett upp hoppet om att få mer kapital.

— Att ha en affärsidé runt ‘quick commerce’ är dyrt att driva i uppskalningsfas. Under våren reste man kapital, men när det behövdes mer har det inte gått att att få de pengar som behövs från befintliga och nya aktieägare. Det har säkert att göra med att förutsättningarna för många bolag har förändrats gällande kapitalanskaffning, säger Vemblas styrelseordförande Magnus Johansson till Dagens industri.

Vembla startade 2019 9 och har dragit in drygt 50 miljoner kr i externt kapital.
Under sommaren i år fick man även in cirka 5 miljoner kr via 360 småsparare.
Vemblas affärsidé var att inom 20 minuter leverera mat hem till kunderna, i konkurrens med exempelvis Foodora och Kavall.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Krav finalist hos Livsmedelspriset

Krav är nominerat som en av tre finalister till Livsmedelspriset, vilket delas ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand 21 september.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil