Snabbleverantör snabbt i konkurs

Foto Arkivbild, Pressbild Vembla
Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Det har en längre tid varit en tydlig kapitalbrist hos Vembla som tidigare i somras tvingades stänga lager och varsla anställda om uppsägning.
Nu har hela bolaget försatts i konkurs efter att man gett upp hoppet om att få mer kapital.

— Att ha en affärsidé runt ‘quick commerce’ är dyrt att driva i uppskalningsfas. Under våren reste man kapital, men när det behövdes mer har det inte gått att att få de pengar som behövs från befintliga och nya aktieägare. Det har säkert att göra med att förutsättningarna för många bolag har förändrats gällande kapitalanskaffning, säger Vemblas styrelseordförande Magnus Johansson till Dagens industri.

Vembla startade 2019 9 och har dragit in drygt 50 miljoner kr i externt kapital.
Under sommaren i år fick man även in cirka 5 miljoner kr via 360 småsparare.
Vemblas affärsidé var att inom 20 minuter leverera mat hem till kunderna, i konkurrens med exempelvis Foodora och Kavall.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil