Stänger en av två butiker i Vimmerby

Tyvärr stänger Coop en av sina butiker i Astrid Lindgrens kära Vimmerby | Foto Mostphotos
Coop Oskarshamn stänger nu en av två butiker i Vimmerby. Butiken på Norrtullsgatan, som funnits i 50 år, kommer att stänga 15 maj i år.

Under förra veckan samlades personalen, elva anställda, vid Coops butik på Norrtullsgatan i centrala Vimmerby till ett möte.
Beskedet där var att butiken, som funnits i 50 år, nu läggs ned med sista försäljningsdag 15 maj.

– Den här butiken har tyvärr haft problem i en rad av år. Vi har försökt sätta in insatser och gjort en hel del, men det går inte åt rätt håll. Det är tråkigt på alla sätt och vis, men när den här butiken byggdes så byggdes den för den tidens handel och ändamål. I dag bygger man inte på det sättet, säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn, till lokala sajten Dagens Vimmerby.

Coop kommer efter stängningen att ha en butik kvar i Vimmerby, den på Fiskaregatan.
– Butiken ligger på absolut bästa läge i Vimmerby och det var en självklarhet för oss att satsa och vidareutveckla butiken med en rad olika tjänster och lösningar. Dessutom tittar vi även på att utöka öppettiderna för butiken, säger Richard Hedsand till Vimmerby tidning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

avid von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil