Starbucks vill bli framtidens bensinmack

Så kan det se ut, Starbucks framtidsvision om en plats att ladda bil och fika på. Foto: Pressbild Starbucks
Starbucks satsar på att bli framtidens mack. Det handlar alltså om att bli det ställe där först USA:s bilägare laddar sina elbilar – och sig själva…

Starbucks har i nuläget ungefär 15 000 enheter över hela USA och det är i det sammanhanget man nu lanserar en framtidsvision.
Kaffekedjan satsar nämligen på att övertyga de amerikanska elbilsägarna om att det är Starbucks som är det perfekta stället att ladda elbilen på, samtidigt som föraren kan passa på att fika.
I ett pilotprojekt som kommer pågå under året så samarbetar Starbucks med Volvo och Chargepoint för att installera laddstationer på sina parkeringsplatser längs en sträcka på knappt 220 mil från Denver till Seattle. Laddningsmöjligheter kommer då finnas tillgängligt var femtonde mil ungefär, skriver conveniencestores.com. 

– Sträckan är en av de där ”laddningsöknarna” så att säga. Det finns inte så många laddstationer alls där idag, säger Michael Kobori, hållbarhetsansvarig på Starbucks, till Fast Company. 

– Det här knyter ihop idén om elbilsladdning med det faktum att om du ska ut på en resa så kommer du att stanna till på morgonen ändå för att få din Starbucks – kaffe och en god frukost. Och när du sitter där, gör dig redo för dagen och planerar din rutt så laddas din bil under tiden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil