Svenska ägg vill se prishöjning nu

Svenska ägg vill se prishöjning nu
Leif Denneberg. Foto: Svenska ägg

Branschorganisationen Svenska ägg vill se en prishöjning på ägg och hänvisar till kostnader som ”skjutit i höjden den senaste tiden”.

Det är Leif Denneberg, styrelseordförande för branschorganisationen Svenska ägg, som i ett pressmeddelande hävdar att en prishöjning på ägg är nödvändigt och hänvisar till stigande produktionskostnader.

– Kostnaderna för att producera mat har skjutit i höjden den senaste tiden. Äggbranschen har, precis som andra livsmedelsproducenter, drabbats av stora kostnadsökningar för foder, bränsle och energi, vilket slår hårt mot redan små marginaler. Det krävs ett högre pris på det svenska kontrollerade och certifierade ägget för att äggbönderna ska få täckning för de ökade kostnaderna, säger Leif Denneberg, i ett pressmeddelande.

Denneberg säger sig vara övertygad om att konsumenterna ska ha förståelse för prishöjningen, eftersom den syftar till att främja svensk produktion med många mervärden.

Om inget göra kan de ökade kostnaderna slå ut de mindre företagen och på sikt minska den svenska självförsörjningsgraden på ägg, varnar branschorganisationen.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Idag, 18 januari, öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross i nya och större lokaler i Linköping, för övrigt i samma område, Tornby, som tidigare.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.