Svenska ägg vill se prishöjning nu

Svenska ägg vill se prishöjning nu
Leif Denneberg. Foto: Svenska ägg
Branschorganisationen Svenska ägg vill se en prishöjning på ägg och hänvisar till kostnader som ”skjutit i höjden den senaste tiden”.

Branschorganisationen Svenska ägg vill se en prishöjning på ägg och hänvisar till kostnader som ”skjutit i höjden den senaste tiden”.

Det är Leif Denneberg, styrelseordförande för branschorganisationen Svenska ägg, som i ett pressmeddelande hävdar att en prishöjning på ägg är nödvändigt och hänvisar till stigande produktionskostnader.

– Kostnaderna för att producera mat har skjutit i höjden den senaste tiden. Äggbranschen har, precis som andra livsmedelsproducenter, drabbats av stora kostnadsökningar för foder, bränsle och energi, vilket slår hårt mot redan små marginaler. Det krävs ett högre pris på det svenska kontrollerade och certifierade ägget för att äggbönderna ska få täckning för de ökade kostnaderna, säger Leif Denneberg, i ett pressmeddelande.

Denneberg säger sig vara övertygad om att konsumenterna ska ha förståelse för prishöjningen, eftersom den syftar till att främja svensk produktion med många mervärden.

Om inget göra kan de ökade kostnaderna slå ut de mindre företagen och på sikt minska den svenska självförsörjningsgraden på ägg, varnar branschorganisationen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil