”Svenskar föredrar irländskt kött”

Foto MostPhotos
I en ny partsinlaga och efter ett blindtest hävdar nu irländska Bord Bia att svenskarna rankar irländskt kött från gräsbetande djur högst, egentligen.

När irländska Bord Bia, som är Irish Food Board, lobbar för irländskt kött så är det via vad man kallar ”en ny oberoende, vetenskaplig studie” där svenskar i ett okänt antal fått provsmaka kött av olika ursprung i ett blindtest.

Med irländsk uppdragsgivare är resultatet – att irländskt kött ”utklassar det svenska” inte sensationellt.
Det är inte heller konstaterandet att ”pris och smak avgörande när svenskarna planerar sina middagsinköp”.

Enligt denna undersökning vann det irländska gräsbetesköttet i smaktestet mot motståndarna i form av nötkött från Sverige, Tyskland och Brasilien.
Man påpekar dessutom att Irland nyligen tog hem 54 medaljer i en internationell tävling med namnet World Steak Challenge.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil