”Tänker minska på sko- och klädinköp”

Foto MostPhotos
31 procent av de svenskar som svarat i en undersökning som Touchtech gjort, säger att de ska minska inköpen av skor och kläder det kommande kvartalet.

Touchtech, som arbetar med butikskoncept till modeindustrin, har låtit Sifo göra en undersökning där cirka 1 000 slumpmässigt valda svenskar svarat.
Undersökningen kan alltså ses som en indikation – och indikerar då att vi kommer att få se en nedgång i försäljningen av kläder och skor.

31 procent av dem som valt att svara säger att de planerar att minska sina köp av kläder och skor under det närmaste kvartalet.
Utifrån den siffran pekar Touchtech på att det här kan påverka årets julhandel.

Dessutom pekar Touchtech på att branschen står inför fler utmaningar som lågkonjunktur, stigande räntor och en stigande inflation.

Touchtech anser också att konfektionsbranschen inte är beredd att möta de tuffa tider som kommer och hänvisar bland annat till en egen fältundersökning där en anonym person, så kallad mystery shopper, besökt 100 enskilda butiker.

– Tyvärr visar fältundersökningen en oroväckande verklighet där majoriteten av butikerna inte alls är rustade för att möta den kommande lågkonjunkturen, säger Deniz Chaban som är vd för Touchtech.

Touchtechs Paulina Freiholtz delar bilden och är förvånad över fältundersökningens resultat.
– Med över 15 års erfarenhet som bland annat butikssäljare är jag uppriktigt sagt överraskad över att kundservicen i butikerna inte har utvecklats mer, säger hon i en pressrelease där hon bland annat pekar på att kopplingen mellan e-handel och fysisk butik måste bli tydligare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil