Vald till generalsekreterare

Charlotta Szczepanowski | Foto Pressbild
Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

– Fokus kommer ligga på att göra mer skillnad i den rådande krisen vad gäller klimat och biologisk mångfald. Jag är väldigt glad över utnämningen och förtroendet, säger Charlotta.

Vi-skogen vill öka takten i arbetet med att sprida metoden agroforestry, där träd planteras med grödor, till nya områden och till fler bönder.

 – Klimatförändringen är ett faktum, i de länder vi arbetar i ser vi redan hur extremväder påverkar böndernas skördar. Jag kommer sträva efter ett ännu mer effektivt arbetssätt i organisationen så att vi kan hjälpa fler. Dessutom ska vi ta steg mot att arbeta mer i torra områden, säger Charlotta Szczepanowski som under hela sin karriär har brunnit för hållbarhetsfrågor.

– Jag vill nyttja min kunskap i hållbarhet, särskilt för att öka samarbetet med Vi-skogens företagsgivare, säger hon.

Innan Charlotta tillträdde som arbetande ordförande på Vi-skogen var hon under flera år chef för Hållbarhet och Kvalitet på Coop där hon också satt i företagsledningen. Dessförinnan har hon arbetat med hållbarhet på bland annat Riksbyggen, Posten och Electrolux. 

När det förra sommaren blev klart att Vi-skogen skulle separera från We Effect klev Charlotta Szczepanowski på som arbetande ordförande. Sedan dess har hon lett en intensiv process där organisationerna har separerat från varandra. 

Unn Edberg, VD på Vi Media | Foto Pressbild

I samband med att Charlotta Szczepanowski blir generalsekreterare i Vi-skogen återgår Unn Edberg, VD på Vi Media och chefredaktör på tidningen Vi, till ordföranderollen. 
–  Charlotta har gjort ett fantastiskt jobb som arbetande ordförande i en intensiv förändringsfas. Hon har de egenskaper och erfarenheter som krävs för att fortsätta utveckla Vi-skogen i den riktning som styrelsen har beslutat om, säger Unn Edberg.

–  Charlotta Szczepanowskis starka ställning inom hållbarhet tillsammans med hennes nätverk och driv gör henne till en utmärkt ledare till Vi-skogens förflyttning, säger Unn Edberg.

Närmast i Vi-skogens planering ligger en flytt då organisationen kommer börja dela kontor med bland annat annat ForumCIV.
–  Jag har under senaste månaderna på Vi-skogen fått en stor kunskap om arbetet i organisationen vilket gör att jag har en bra grund att stå på. Vi-skogen är en helt fantastisk organisation med otroligt kunniga arbetare. Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet att leda arbetet, säger Charlotta.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil