”Välkomnar beskedet om skatteanstånden”

Rosenbad och Martin Kits Chef Näringspolitik och opinionsbildning | Montage MostPhotos/Pressbild
Svensk handel välkomnar regeringens besked att skatteanstånden förlängds med hänvisning till inflationen och läget på elmarknaden.

Regeringen har som bekant gett besked att företag ges möjlighet att skjuta på inbetalning av skatter, alltså skatteanstånd, med anledning av inflation och läge på elmarknaden.
Svensk handel välkomnar beskedet men menar att det behövs fler åtgärder.

– Vi välkomnar beskedet att skatteanstånden förlängs. Det är bra att regeringen agerar. Förlängda skatteanstånd är ett effektivt sätt att snabbt stärka likviditeten i företagen. Men många fler åtgärder kommer att behövas i den svåra ekonomiska situation som många företag nu går in i, säger Martin Kits, chef för näringspolitik och opinionsbildning hos Svensk handel.

Svensk handel anser också att regeringen bör använda möjligheten med en extra tilläggsbudget till att ta bort planerna på att höja arbetsgivaravgifterna för unga samt att ta bort höjningen av elskatten.

– De två förslagen ovan skulle på allvar visa att regeringen förstår utmaningarna handeln möter. Att höja arbetsgivaravgifterna för unga när vi är på väg in i en lågkonjunktur riskerar att bli mycket kostsamt för jobb och företagande. Likaså indexhöjningen av elskatten under tider av mycket hög inflation. Med förhållandevis enkla medel kan dessa misstag nu rättas till säger Martin Kits.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil