Vegetariskt även hos KFC-kedjan nu

Foto: MostPhotos
Kentucky fried chicken, KFC, lanserar nu sin första vegetariska produkt när snabbmatskedjan börjar sälja Original veggie strips som vegoalternativ.

KFC lanserar nu sin första vegetazriskaprodukt och det handlar då om Original veggie strips.
– Vi på KFC Sverige tar nu stora kliv in i den gröna framtiden genom att öka vårt vegetariska utbud rejält. Vi går direkt från det vita köttet till det vegetariska och inleder med vår produkt Original Veggie Strips, för att sedan utöka utbudet ytterligare successivt under kommande år, säger Jesper Hollstrand, marknadschef hos KFC Sverige, i en kommentar.

Den nya produkten är gjord av Quron som sedan paneras i KFC:s Original recipe-mix, vilken består av elva kryddor och örter.
Original veggie strips är lakto-ovo-vegetariska och enligt KFC är den här lanseringen bara början på en ny inriktning.

Pressbild: Jesper Hollstrand, marknadschef hos KFC Sverige


– Vi kommer från och med 2022 att ha som målsättning att öka vår försäljning av vegetariska och växtbaserade protein med 5 procentenheter per år, till att börja med, hävdar Jesper Hollstrand.

Premiärvego-produkten lanserades 22 juni 2022 på KFC:s 14 svenska restauranger. KFC har öppnat två nya restauranger i Sverige i år och öppnar ytterligare en i höst, i Jönköping.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil