Victoria invigde Polarbröds bageri

Kronprinsessan invigde under tisdagen Polarbröds nya bageri i Älvsbyn. | Foto: Pressbild
Under tisdagen kunde Polarbröd äntligen inviga sitt nya bageri i Älvsbyn, det bageri man fattade beslut om redan dagen efter branden 2020.

Under tisdagen invigde kronprinsessan Victoria Polarbröds nya bageri i Älvsbyn. Redan dagen efter den förödande branden i Polarbröds bageri i augusti 2020 fattade ägarfamiljen beslut om att bygga upp bageriet igen. 
I början av året kunde man återigen känna doften av nybakt bröd i Älvsbyn och i dag kunde bageriet invigas till glädje för ett helt samhälle.

Den 23 augusti 2020 brann Polarbröds bageri i Älvsbyn ner, natten innan en ny bagerilinje skulle invigas. 
Det var ett hårt slag inte bara för Polarbröd utan för hela bygden där företaget varit en av de största arbetsgivarna i generationer. 
Sedan dess har arbetet med att bygga upp bageriet igen pågått nästan dygnet runt.

– Nu är vi är äntligen tillbaka. Det känns helt fantastiskt. Vi är ett familjeföretag med rötter i Älvsbyn sedan 1879. Därför är den här dagen och platsen så viktig för oss. Vi vill se bygden växa och bidra till att människor kan välja att stanna kvar eller flytta hit för att leva och utvecklas här, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd och fortsätter:

– Det finns knappt ord för att beskriva vår tacksamhet för det imponerande arbete våra medarbetare och samarbetspartners har gjort under den här tiden – i Älvsbyn men också vid vårt andra bageri i Bredbyn. Vi är också glada för det stöd vi fått från andra bagerier som under ett drygt år hjälpte oss att baka.Kronprinsessan Victoria avtäckte Polarbröds entréskylt.  Entréskylten var, mirakulöst nog, nästan det enda som klarade sig ur branden och har kommit att bli en symbol för återkomsten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Obemannad butik och dito restaurang

I Sjölunda utanför Lidköping samverkar just nu Eatbox, en automatiserad enhet för snabbmat, med obemannade butiken Automat bredvid.

Cloettas nya satsning i Nederländerna

Cloetta planerar en ny fabrik i Nederländerna och en satsning där för den fortsatta tillväxten inom koncernen. Samtidigt läggs tre andra fabriker ned.

Atria och Lithells hakar på ny trend

Nästa generation burgare ska ”smashas” och smashburgaren blir vår nästa hit på burgersidan, menar Atria och Lithells som nu hakar på trendtåget.

Fortsatt oro bland svenska handlarna

Konjunkturavmattning, utbudsproblem och hög inflation bidrar till fortsatt oro inom handeln. Handelsbarometern för maj visar minskad framtidstro.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil