20 år har lärt oss
om laktosintolerans

time lapse photo of drop of liquid
Photo by GEORGE DESIPRIS on Pexels.com
För ett par decennier sedan var få svenskar bekanta med laktosintolerans. Nu är begreppet allas och vardagen för laktosintoleranta betydligt bättre.

För några decennier sedan var det få svenskar som kände till begreppet laktosintolerans. Med hjälp av nya ord som ballongmage folkbildades en hel nation. 
Valio uppmärksammar att det nu är 20 år sedan den första helt laktosfria mjölkdrycken lanserades i Sverige och vardagen för laktosintoleranta dramatiskt förbättrades.

Valios laktosfria mellanmjölk började säljas i november 2002. Sedan dess har utbudet av laktosfria mejeriprodukter vuxit rejält. Idag köper två av tre svenskar (67,7%) laktosfria produkter, åtminstone någon gång om året. Det är en ökning med 24% från 2017*.- Många som lätt får uppblåst mage eller har andra problem med magen upplever helt enkelt att de mår bättre när de använder sig av laktosfria produkter. Att välja laktosfritt ger inget avkall på vare sig smak eller alla de näringsämnen som finns i vanlig mjölk, kommenterar Maria Nygårds, dietist på Valio Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil