200 jobb bort när Ica miljardsparar

Eric Lundberg, vd för Ica Sverige | Foto Pressbild
Ica Sverige genomför ett effektiviseringspaket med ambitionen att spara en miljard kr per år, bland annat genom att 200 jobb försvinner.

”Ica Sverige genomför ett effektiviseringsprogram för att möjliggöra satsningar på ökat prisvärde och kundlojalitet. Programmet beräknas sammantaget årligen frigöra 1 miljard kronor och innebär inledningsvis att cirka 200 positioner avvecklas”, skriver Ica om pr9ogrammet där största delen ska vara genomförd under 2023.

Ica Sverige vidtar åtgärder för att tillsammans med Ica-handlarna vända denna utveckling. Detta sker genom ett effektiviseringsprogram inom Ica Sverige vilket ska frigöra medel för en gemensam investering från Ica Sverige och handlarna i ett mer konkurrenskraftigt kunderbjudande, argumenterar man. 

”Programmet beräknas årligen frigöra cirka 1 miljard kronor. Programmet syftar till att minska kostnader och omfattar en organisationsöversyn som inledningsvis innebär en minskning av cirka 200 positioner, främst på tjänstemannasidan”, meddelar Ica som även infört konsult- och anställningsstopp.

−Dagligvarubranschen och Ica befinner sig i ett mycket utmanande läge och som bolag behöver vi både på kort och lång sikt bli mer kostnadseffektiva. Det möjliggör för oss att tillsammans med Ica-handlarna kunna bli mer prisvärda för våra kunder och vända den negativa tillväxtutvecklingen. Detta innebär bland annat att vi ser över vår organisation. Jag har stor respekt för att detta är ett tufft besked för Ica Sveriges medarbetare och vi kommer naturligtvis att ge ett bra stöd till de medarbetare som kommer att beröras, säger Eric Lundberg, vd för Ica Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil