Agtira och Greenfood planerar storsatsning

Stadsodling, urban farming | Foto Pressbild från Agtira
Axfood och Greenfood, som äger Picadeli, planerar tillsammans en stor satsning inom stadsodling med vertikalodlingar på många platser i Sverige.

Foodtech-företaget Agtira AB och livsmedelskoncernen Greenfood har tecknat en avsiktsförklaring om en gemensam storsatsning på stadsodling, urban farming. 
Planen är att Greenfoods affärsområde Fresh Produce och Agtira ska etablera odlingssystem på ett antal strategiska platser inne i städer, framför allt i storstadsregionerna. 

Samarbetet kan på sikt generera omsättning i hundramiljonersklassen årligen för Agtira, förutsatt att hela planen blir verklighet, skriver företagen i en gemensam pressrelease.Tanken är att de bägge företagen ska utveckla vad de är bäst på; Agtira etablerar och driver produktionsenheterna enligt en FaaS-modell (Farming as a Service), där Greenfood Fresh Produce köper hela den producerade volymen för vidare försäljning och distribution. 

Planerna är ambitiösa och innefattar initialt upp till 10 anläggningar på strategiska platser i storstadsregionerna, där nya spännande produkter ska produceras hållbart och med minimalt behov av vatten och transporter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil