AI identifierar tidlösa produkter

Foto Pressbild
I sin senaste rapport, "The Untrend Report", har Klarna utnyttjat AI för att hitta produkter inom mode, teknik och heminredning som står emot snabba trender och håller sitt värde över tid. Genom att analysera försäljningsdata har Klarna identifierat produkter från varumärken med höga betyg i hållbarhetsrankningar.

Enligt rapporten visar en undersökning att över hälften av svenskarna är intresserade av att använda en AI-baserad shoppingassistent för att hitta hållbara produkter. Dessutom tror majoriteten av respondenterna att AI kan bidra till att göra modeindustrin mer hållbar. Trots detta pekar undersökningen på hinder som högre kostnader för hållbara produkter och brist på information om deras tillgänglighet.

För att stödja konsumenternas medvetna shoppingval har Klarna lanserat en AI-assistent som syftar till att rekommendera prisvärda och hållbara produkter. Genom att använda data från hållbarhetsplattformar som Good On You och Clarity AI har Klarna kunnat rekommendera produkter med höga hållbarhetsbetyg och långsiktig popularitet.

Bland de produkter som rekommenderas i rapporten finns klassiker som Levi’s Original Trucker Jacket och Asket Classic Tshirt, som ständigt uppskattas av konsumenter för sin stil och kvalitet. Dessutom inkluderas teknikprodukter som Sony WH-1000XM4, vilka erbjuder både avancerad teknik och långvarig popularitet.

Sara Davidson, hållbarhetsansvarig på Klarna, understryker vikten av att använda AI för att guida konsumenter mot medvetna och kostnadseffektiva shoppingval. ”The Untrend Report” är ett steg mot att uppmuntra konsumenter att investera i produkter som inte bara är trendiga utan också hållbara och värdefulla över tid.

Genom att använda AI-verktyg har Klarna kunnat identifiera produkter som håller sitt värde och rekommendera dem till konsumenterna. Rapporten är ett initiativ inför Earth Day för att främja medveten shopping och hållbara konsumtionsvanor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil