Apoteas grundare storsatsar på scampi

Pär Svärdson | Foto Apotek/MostPhotos
Pär Svärdson, grundare av Apotea, satsar nu tre miljoner kr på Cresponix, som ska odla räkor i en cirkulär anläggning i Västervik.

Mattias Djurstedt är studenten från Örebro universitet som tog sin idé om fiskodling på land med fiskarten tilapia vidare till att skapa ett företag för att odla jätteräkor på land.
Nyligen såg vi honom i ”Draknästet” och nu kommer beskedet att Apoteas grundare Pär Svärdson satsar tre miljoner kr i företaget.

Det av Mattias Djurstedt grundade företaget Cresponix har även SLU-professorn Anders Kiessling och brasilianske experten Sergio Zimmermann som delägare.
I företaget har man utvecklat ett system där avfall från räkodling återvänds som foder i ett cirkulärt system.

Nu investerar Apoteas Pär Svärdson tre miljoner i bolaget som har sin odling i Västervik.
– Det känns verkligen roligt att vara med om att ta det här projektet till nästa nivå, säger Svärdson i en pressrelease.

– Det finns ingen som har kunnat leverera en hållbar lösning som också är ekonomisk, säger Mattias Djurstedt. 
– Om man ska lyckas konkurrera med de ohållbara sätten att odla räkor och fisk måste man också kunna visa att de är mer lönsamma, det kan vi.

Målet för Cresponix är att bli teknikleverantör och sälja lösningen vidare. Cresponix omsatte förra året 136 000 kr och gjorde en vinst på 22 000 kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil