Apoteas grundare storsatsar på scampi

Pär Svärdson | Foto Apotek/MostPhotos
Pär Svärdson, grundare av Apotea, satsar nu tre miljoner kr på Cresponix, som ska odla räkor i en cirkulär anläggning i Västervik.

Mattias Djurstedt är studenten från Örebro universitet som tog sin idé om fiskodling på land med fiskarten tilapia vidare till att skapa ett företag för att odla jätteräkor på land.
Nyligen såg vi honom i ”Draknästet” och nu kommer beskedet att Apoteas grundare Pär Svärdson satsar tre miljoner kr i företaget.

Det av Mattias Djurstedt grundade företaget Cresponix har även SLU-professorn Anders Kiessling och brasilianske experten Sergio Zimmermann som delägare.
I företaget har man utvecklat ett system där avfall från räkodling återvänds som foder i ett cirkulärt system.

Nu investerar Apoteas Pär Svärdson tre miljoner i bolaget som har sin odling i Västervik.
– Det känns verkligen roligt att vara med om att ta det här projektet till nästa nivå, säger Svärdson i en pressrelease.

– Det finns ingen som har kunnat leverera en hållbar lösning som också är ekonomisk, säger Mattias Djurstedt. 
– Om man ska lyckas konkurrera med de ohållbara sätten att odla räkor och fisk måste man också kunna visa att de är mer lönsamma, det kan vi.

Målet för Cresponix är att bli teknikleverantör och sälja lösningen vidare. Cresponix omsatte förra året 136 000 kr och gjorde en vinst på 22 000 kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil