[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Axfood återkallar fyra kycklingprodukter

3 av 4 som blivit återkallat | Foto Pressbild
Axfood återkallar tre Eldorado- och en Top Choice Poultry-kycklingprodukter efter påvisad salmonellasmitta och ”ser väldigt allvarligt på detta”.

Axfood återkallar tre produkter färsk kyckling från Eldorado samt en produkt färsk kyckling från Top Choice Poultry sedan det visat sig att produkterna innehåller salmonella.

Återkallelsen gäller för följande fyra kycklingprodukter, samtliga med sista förbrukningsdag 2022-09-05:
– Eldorado kycklingbröstfilé, 400 gram
– Eldorado kycklingvingar, 600 gram
– Eldorado kycklingben, 550 gram
– Top Choice Poultry kycklingbröstfilé utan skinn, 2,5 kilo

De återkallade produkterna innehåller importerad färsk kyckling från Lettland. Salmonellasmittan upptäcktes i en rutinkontroll hos leverantören, skriver Axfood. 

Majoriteten av produkterna är stoppade vid lagret, men produkterna har i begränsad utsträckning också under söndagen och måndagen hunnit distribueras till ett flertal av Axfoods butikskedjor. De är nu stoppade även i butik, påpekar koncernen

– Vi ser väldigt allvarligt på detta och utreder nu tillsammans med leverantören omständigheterna kring det, både för att förstå hur det kunnat ske och hur vi kan säkerställa att det inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt de aktuella produkterna att återlämna dem till butiken för destruering, samt för att få ersättning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil