Axfood återkallar fyra kycklingprodukter

3 av 4 som blivit återkallat | Foto Pressbild
Axfood återkallar tre Eldorado- och en Top Choice Poultry-kycklingprodukter efter påvisad salmonellasmitta och ”ser väldigt allvarligt på detta”.

Axfood återkallar tre produkter färsk kyckling från Eldorado samt en produkt färsk kyckling från Top Choice Poultry sedan det visat sig att produkterna innehåller salmonella.

Återkallelsen gäller för följande fyra kycklingprodukter, samtliga med sista förbrukningsdag 2022-09-05:
– Eldorado kycklingbröstfilé, 400 gram
– Eldorado kycklingvingar, 600 gram
– Eldorado kycklingben, 550 gram
– Top Choice Poultry kycklingbröstfilé utan skinn, 2,5 kilo

De återkallade produkterna innehåller importerad färsk kyckling från Lettland. Salmonellasmittan upptäcktes i en rutinkontroll hos leverantören, skriver Axfood. 

Majoriteten av produkterna är stoppade vid lagret, men produkterna har i begränsad utsträckning också under söndagen och måndagen hunnit distribueras till ett flertal av Axfoods butikskedjor. De är nu stoppade även i butik, påpekar koncernen

– Vi ser väldigt allvarligt på detta och utreder nu tillsammans med leverantören omständigheterna kring det, både för att förstå hur det kunnat ske och hur vi kan säkerställa att det inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt de aktuella produkterna att återlämna dem till butiken för destruering, samt för att få ersättning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil