Coca-Cola och Red Bull i topp hos Circle K

Toppsäljare på rad hos Circle K i sommarvärmen längs vägarna. | Foto: Pressbild
Vi dricker i särklass mest Coca-Cola och Red Bull längs sommarvägarna. Åtminstone dem av oss som handlar något att dricka hos Circle K.

Coca-Cola och Red Bull Original är de ohotade favoriterna för att svalka oss i sommar. I alla fall sett till försäljning på Circle K:s stationer runt om i landet. 
Faktum är att de två dryckerna toppar listan med såväl sina original- som sockerfria varianter. 
På plats fem kommer sedan Pepsi Max följt av ytterligare en Red Bull variant, fast i större förpackning.

– Energidryckerna är den i särklass största kategorin inom dryck och det syns inte minst när sommarvärmen slår till. Många vill åt energikicken och föredrar något kylt framför en kopp kaffe, säger Stina Frisell som är kategorichef hos Circle K. 

– Kolsyrade läskedrycker kommer på en trygg andraplats bland kategorierna, men samtidigt ser vi ju att läsken vinner som enskild dryck med Coca-Cola som etta, men även där är ett skifte möjligen på gång och Red Bull har gått om i flera regioner, tjllägger Frisell.

Sett till hela landet är Coca-Cola den mest köpta drycken, men Red Bull har lyckats ta över tronen i Halland, Skåne, Stockholm, Södermanland och Västra Götaland. 

Sett till kategorier är dock energidryckerna överlägsen vinnare, undantaget Jämtland, Värmland, Västerbotten och Västernorrland där det fortfarande är kolsyrad läsk som säljer bäst totalt.

Tio i topp hos Circle K
1. Coca-Cola (50 cl)
2. Red Bull Original (25 cl)
3. Coca-Cola Zero (50 cl)
4. Red Bull Sockerfri (25 cl)
5. Pepsi Max (50 cl)
6. Red Bull (355 ml)
7. Nocco Focus (33 cl)
8. Ramlösa Original (50 cl)
9. Nocco Summer 2022 (33 cl)
10. Powerade (50 cl)


Toppkategorier hos Circle K

1. Energidrycker
2. Kolsyrad läsk
3. Kolsyrat vatten
4. Stilla dryck
5. Stilla vatten

Statistiken är baserad på försäljningsstatistik från Circle K:s samtliga stationer i Sverige under juni månad 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil