Convini köper tyska Hellofresh Go

Convini köper Hellofresh Go och expanderar därmed i Tyskland | Foto: Pressbild
Svenska Convini köper tyska Hellofresh Go och kommer därmed upp i drygt 300 enheter när det gäller obemannade måltidsbutiker i Tyskland.

Koncentrationen och stordfriten via uppköp och skapandet av storföretag fortsätter även inom den del av mat som handlar om så kallade smarta obemannade måltidsbutiker.
Nu är det svenska Convini som köper tyska Hellofresh Go och därmed blir väldigt mycket törre.

Convini började etablera sig i Tyskland 2019 genom att köpa ett annat företag, How i like, och har innan den nu aktuella affären drygt 100 måltidsbutiker i Berlin-regionen.
Genom att köpa Hellofresh Go när man upp till drygt 300 butiker och enheter i Köln,  Düsseldorf, Hamburg och Berlin.Convini tar över det företag man köpt den 1 juni och blir nu marknadsledande på området i Tyskland, vilket gör Convinis vd Mats Palmquist mäkta glad.

– Tyskland är en strategisk marknad för oss och förvärvet av Hellofresh Go är en viktig del av våra expansionsplaner. Detta är ett stort steg för vår vidare etablering i Tyskland och vi är mycket stolta och glada över att nu kunna offentliggöra affären, hävdar Palmquist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil