[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Coop stänger en men öppnar två

Ekerö centrum 2025 | Foto Pressbild
Coop meddelar att man stänger en butik på Ekerö men istället öppnar två butiker, först en obemannad och 2025 en ny permanent butik.

Den 19 mars stänger butiken Coop Träkvista på Träkvista torg, Ekerö. Anledningen är att området byggs om och ett nytt centrumområde beräknas stå färdigt 2025, skriver Coop. 
Fram till dess, från cirka månadsskiftet mars/april, etablerar Coop en obemannad och dygnet runt-öppen minilivs på platsen och under 2025 en ny permanent butik.Den nuvarande Coop-butiken på Träkvista torg har servat kunder och medlemmar sedan juni 1967. 
Nu, 56 år senare, ska den stängas på grund av att hela torget ska byggas om och ge plats åt ett nytt modernt centrum med bostäder, nya verksamhetslokaler, ett nytt vårdboende och en ny drygt dubbelt så stor Coop-butik (cirka 1 100 kvm). 

Det nya Träkvista torg, inkluderat den nya Coop-butiken, beräknas stå färdigt 2025. I avvaktan på detta etablerar Coop butiker & stormarknader, från cirka månadsskiftet mars/april, en obemannad och dygnet runt-öppen minilivs på platsen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil