Coops havredryck bäst i test

Minna Björklund, tf chef EVM Coop Sverige | Foto Pressbild
Coops svensktillverkade havredryck har utsetts till det bästa veganska alternativet för kaffe av Svenska Dagbladets testpanel. Drycken hyllades för sin gräddiga smak, konsistens och förmåga att blanda väl med kaffe.

Coops svensktillverkade havredryck utses till bäst i test av Svenska Dagbladets testpanel när de prövade veganska alternativ i kaffet. Coops baristavariant beskrivs ha en fyllig och nästan gräddig smak och därtill en mycket trevlig konsistens. Dessutom blandar den sig vackert med kaffet.

Det är riktigt bra nyheter för Coop som har arbetat länge med att ta fram den här varianten av havredryck. Den är Från Sverige-märkt, producerad i Sverige av svenskt havre från Småland, och är utmärkt att både värmas och skummas. Dessutom har den fått bra betyg i tidigare smaktester.

Svenska Dagbladets testpanel smakade av totalt tio veganska alternativ i kaffet utan att känna till respektive märke då testledaren hällde dryckerna i kaffet. Deltagarna bedömde därefter hur väl dryckerna blandades med kaffet samt smak, konsistens och doft. Coops havredryck var den klara vinnaren bland de testade dryckerna.

– Riktigt kul nyheter! Vi har jobbat länge med att få fram den här varianten, och den har även fått bra betyg i tidigare smaktester. Dessutom är den Från Sverige-märkt, producerad i Sverige av svenskt havre från Småland och utmärkt att såväl värmas som skummas, säger Minna Björklund, tf chef EVM Coop Sverige.

Coop har haft havredrycker under eget varumärke sedan 2009. Havre till kaffe lanserades 2019 och är storsäljaren bland dessa drycker. Sedan sommaren 2021 transporteras den med tåg istället för lastbil, vilket minskar transporternas miljöpåverkan. Coops havredryck är också berikad med vitamin D, riboflavin och B12, vilket gör den näringsrik och passande för en hälsosam livsstil.

Utöver att vara den bästa smakande havredrycken bland de testade, var Coops havredryck också den billigaste och kostade cirka 15 kronor i butik. Coop fortsätter att erbjuda ett högkvalitativt och prisvärt sortiment inom EVM-sortimentet. Minna Björklund, tf chef EVM Coop Sverige, uttrycker sin glädje över utmärkelsen och att Coops produkter fortsätter att erbjuda hög kvalitet till ett överkomligt pris.

Coops sortiment i butik och online består till stor del av egna varumärken, inklusive Xtra, Coop, Änglamark och Gourmet. Detta utgör cirka en fjärdedel av sortimentet, med cirka 3 000 varor att välja bland. Många av dessa varor är basvaror för användning i vardagen och till fest. Coop strävar ständigt efter att erbjuda nya och spännande produkter, och i början av maj fick de utmärkelser för sina produkter Änglamark och Coop Gourmet Parmesan.

Med sina egna varumärken och fortsatta satsningar på högkvalitativa och prisvärda produkter, visar Coop sitt engagemang för att erbjuda ett brett utbud av varor som passar både för en hälsosam livsstil och för en hållbar framtid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil