Dyrt amerikanskt glassköp för Orkla

Foto Pexels
Orkla köper amerikanska glassföretaget Denali Ingredients, ett företag som värderas till motsvarande 2,2 miljarder svenska kronor.

Orkla Food Ingredients har nu fått de amerikanska konkurrensmyndigheternas godkännande att köpa 84 proent av aktierna i amerikanska företaget Denali Ingredients som är stort på marknaden för glassingredienser i USA.

Företaget värderas, på skuldfri basis, till cirka motsvarande 2,2 miljarder kr.
Denali har de senaste 15 åren vuxit med i snitt mer än 10 procent organiskt per år.

– Förvärvet av Denali Ingredients är ett betydande och naturligt steg för OFI, där vi nu går in på marknaden för ingredienslösningar för den amerikanska glassindustrin. Ingredienssektorn är fragmenterad med stor potential för ytterligare konsolidering och tillväxt. Utifrån detta startar vi nu en process där vi ska söka en långsiktig partner till OFI. Syftet är att öka tillväxttakten och värdeskapandet, säger Orklas vd Nils K. Selte, i en kommentar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil