En sammanslagning av konst och smak

Carl Levinsson, femte generationen Kiviks Musteri och Lena Viredius som skapat etiketten på årets Konst Cider | Foto Pressbild
För femte året i rad presenterar Kiviks Musteri tillsammans med Östra Skånes Konstnärsgrupp (ÖSKG) Konst Cider under Konstrundan. Detta unika samarbete kombinerar lokalproducerad cider med konstnärligt skapande, där cidern tillverkas i Musteriet i Kivik och etiketten designas av en konstnär i området.

Årets etikett, skapad av konstnären och skådespelaren Lena Viredius från Ateljé Brännorna Österlen, är en hyllning till glädjen och gemenskapen kring att dela en cider. Lena beskriver sin tankeprocess bakom etiketten som enkel och glad, med fokus på att skapa en känsla av samling och glädje.

Cider är, likt konstverk, ett hantverk som kräver expertis och erfarenhet för att bli perfekt. Kiviks Musteri har i över fem generationer förfinat sin kunskap om ciderproduktion, vilket gör varje flaska Konst Cider till en unik upplevelse.

Carl Levinsson, femte generationens ägare av Kiviks Musteri, betonar att Lenas vision om att förena människor genom produkter stämmer väl överens med deras egen filosofi. För dem är cider inte bara en dryck utan en möjlighet att bjuda in till trevliga stunder och gemenskap.

Konst Cider 2024 finns tillgänglig för försäljning från den 28 mars i Kiviks Musteris egna butiker i Kivik och på Solnäs gård utanför Lund, samt online via webbshopen.

Östra Skånes Konstnärsgrupp (ÖSKG) och Tjörnedala konsthall representerar en viktig konstnärsdriven plattform i östra Skåne, med syfte att främja kulturlivet och konstnärernas intressen i regionen. Med Konst Cider 2024 fortsätter de att förena konst och smak, och skapa en unik upplevelse för både konst- och ciderälskare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil