Enbart återvunnen aluminium hos Kavli

Foto Kavli
Nu är det till 100 procent återvunnen aluminium i Kavlis majonnästuber, meddelar företaget som därmed nått ett delmål i sin förpackningsstrategi.

Återvinning är som vinst varje gång, konstaterar Kavli och skriver att den nya tuben tillverkas av aluminium som redan har återvunnits, förpackningen har blivit cirkulär. 
Tuberna kan återvinnas om och om igen för att bli nya användbara produkter, t ex nya förpackningar, ett par glasögon, eller en båt, påpekar man.

Den tub som Kavli har haft fram tills nu är tillverkad av nyutvunnen aluminium. Att utvinna nytt aluminium är mycket energikrävande. 
Genom att återanvända aluminium som redan är i omlopp sparas 95% energi1, vilket ger en CO2-besparing på 80%. 
Aluminiumet i de återvunna tuberna kommer främst från hushållsåtervinning (95%), resterande fem procent kommer från industriavfall.

– För våra produkter inom majonnäs, pickels och remouladsås motsvarar minskningen av CO2-utsläpp 145 varv runt jordklotet med en fossildriven (bensin eller diesel) bil.Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra förpackningar och hållbarhet är ett viktigt fokusområde i denna utveckling. Budskapet 100% återvunnen aluminium kommer att kommuniceras på tuberna som nu har börjat rulla ut i butik säger Cecilia Anjou hos Kavli.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil