Enbart återvunnen aluminium hos Kavli

Foto Kavli
Nu är det till 100 procent återvunnen aluminium i Kavlis majonnästuber, meddelar företaget som därmed nått ett delmål i sin förpackningsstrategi.

Återvinning är som vinst varje gång, konstaterar Kavli och skriver att den nya tuben tillverkas av aluminium som redan har återvunnits, förpackningen har blivit cirkulär. 
Tuberna kan återvinnas om och om igen för att bli nya användbara produkter, t ex nya förpackningar, ett par glasögon, eller en båt, påpekar man.

Den tub som Kavli har haft fram tills nu är tillverkad av nyutvunnen aluminium. Att utvinna nytt aluminium är mycket energikrävande. 
Genom att återanvända aluminium som redan är i omlopp sparas 95% energi1, vilket ger en CO2-besparing på 80%. 
Aluminiumet i de återvunna tuberna kommer främst från hushållsåtervinning (95%), resterande fem procent kommer från industriavfall.

– För våra produkter inom majonnäs, pickels och remouladsås motsvarar minskningen av CO2-utsläpp 145 varv runt jordklotet med en fossildriven (bensin eller diesel) bil.Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra förpackningar och hållbarhet är ett viktigt fokusområde i denna utveckling. Budskapet 100% återvunnen aluminium kommer att kommuniceras på tuberna som nu har börjat rulla ut i butik säger Cecilia Anjou hos Kavli.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil