EU planerar att införa straffavgift

Arkivbild MostPhotos
Enligt källor som har rapporterat till Financial Times är EU-kommissionen förberedd att introducera en tullavgift på ryskt spannmål för första gången under krigstiden. Det förväntas att kommissionen inom de kommande dagarna tillkännager en tullavgift på 95 euro per ton för importerat spannmål från Ryssland.

Denna åtgärd förväntas leda till en betydande höjning av spannmålspriserna med minst 50 procent och därigenom minska efterfrågan på import. Det är värt att notera att en ökning av tullavgiften inte kräver enhällighet bland EU-länderna, till skillnad från formella sanktioner.

Historiskt sett har EU varit försiktigt med att ingripa i den ryska matexporten av oro för att det kan påverka de fattigaste länderna i världen. Med de föreslagna åtgärderna hoppas man dock att handeln med mat fortfarande ska kunna ske genom EU för att nå Afrika och Asien, enligt rapporten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil