Fazer i Almedalen: Frukost och kompetensförsörjning

Foto Fazer
Fazer öppnar Livsmedelsdagen i Almedalen den 26 juni med ett frukostseminarium. Temat är framtidens kompetensförsörjning, livsmedelsbranschens utveckling och vikten av en bra start på dagen med en god frukost.

På plats finns Mats Liedholm, VD Fazer Sverige, tillsammans med Emma Nohrén, ordförande MJU, Mia Bernhardsen, Svenskt Näringsliv, och Karin Thapper, Livsmedelsföretagen. Seminariet modereras av Sarah Svensson. Fazer tar plats i Visby under Almedalsveckan och arrangerar ett frukostseminarium samt deltar i möten och samtal. Syftet med deras närvaro är att dela insikter och perspektiv samt diskutera konkreta och innovativa förslag för samhällsekonomi och produktivitet.
-Vi är i Visby för att bidra i viktiga samhällsfrågor som kompetensförsörjning, kompetensutveckling och den svenska livsmedelsstrategin. Industrin, näringslivet och politiken kommer gemensamt behöva inspirera, utbilda, locka och behålla kompetens och talanger i vår bransch. För utan medarbetare kan vi inte skapa framtidens mat. Vi lyfter även våra insikter i frukostens betydelse för människor och i förlängningen för samhällsekonomin. Om frukostätare blir gladare och mer produktiva behöver vi se till att fler arbetar med produkter som bygger upp frukostlandet Sverige och att det finns en strategi för det, säger Mats Liedholm, VD Fazer Sverige.

Frukostseminarium och samtal om framtidens kompetensförsörjning
Den 26 juni klockan 08:30 i SClemens ruin, öppnar Fazer Livsmedelsdagen med ett frukostseminarium. Temat är framtidens kompetensförsörjning inom livsmedelsbranschen och hur frukostens betydelse kan påverka samhällsekonomin positivt. Livsmedelsnäringens viktigaste råvara är kompetens, samtidigt som Nordens konkurrenskraft utmanas. Nästa version av svenska livsmedelsstrategin är på väg fram, med inriktning mot jobb och tillväxt i hela landet. Seminariet kommer att belysa frågor som:

  • Hur ska politiken ta sig an frågan om kompetensförsörjning för branschen?
  • Vad betyder talangjakten för svensk konkurrenskraft?
  • Hur får vi fler att vilja arbeta i branschen och hur ser framtidens arbetsplats ut?

Fazer har insikter i frukostens betydelse för människor och i förlängningen samhällsekonomin – ”frukostätare blir gladare och mer produktiva”. Seminariet kommer också att diskutera hur vi får fler att vilja arbeta med produkterna som bygger upp frukostlandet Sverige.

Medverkande:

  • Mats Liedholm, VD Fazer Sverige
  • Emma Nohrén, Ordförande för Miljö- och jordbruksutskottet
  • Mia Bernhardsen, Chef för avdelningen för näringslivets kompetensförsörjning på Svenskt Näringsliv
  • Karin Thapper, Ansvarig för kompetensförsörjning på Livsmedelsföretagen
  • Sarah Svensson, Moderator

Fazers engagemang i Almedalen och deras fokus på frukostens betydelse för samhällsekonomin visar på deras långsiktiga ambition att stärka kompetensförsörjningen inom livsmedelsbranschen och bidra till ett hållbart och välmående samhälle.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil