Fel backar hos allsvenska laget

Kan man reda ut den saken över en kall öl? | Foto MostPhotos
”Fotbollslaget hade öl istället för mat i kylen”, är rubriken när branschorganet Beernews för ovanlighetens skull släpper in ett allsvenskt fotbollslag på sajten.

Det handlar om allsvenska Degerfors IF som fått en anmärkning från kommunen efter att – säkert i linje med en och annan supporters prioriteringar – låtit kall bärs vara prio ett och låtit maten stå framme.

Degerfors mötte AIK hemma på Stora valla i slutet av juni och fick ett oanmält besök av en kommunal miljö- och hälsa-inspektör.
Inspektören hittade flera brister i såväl hygien som i hantering av mat och dryck.

Bland annat upptäckte kommunens utsände att potatissallad och kylkonserver med korv stod framme medan kylen istället var fylld med öl.
Enligt media ska personalen på arenan också ha fått instruktion om att konserver inte fick förvaras i kylen eftersom den var till för kall öl.
– Vi brukar ha ytterligare ett kylskåp i kiosken men på grund av ett annat evenemang hade det flyttats. När det hämtades stod potatissalladen framme i ungefär 40 sekunder, och det var då inspektören kom, förklarar klubbchefen Lars Weman hos na.se.

– Vi har ingen cateringfirma likt många andra klubbar. Istället är det spelare från våra ungdomslag tillsammans med föräldrar och ledare som står där.

– Det blev ett missförstånd kring vad som skulle förvaras i kylarna, sammanfattar Lars Weman.

Men det är väl inte värre än att man kan reda ut den saken över en kall öl?

Potatissalladen fick flytta sig för ölen | Foto: MostPhotos

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

avid von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil