Första spadtaget i Arninge

Foto Pressbild
Igår sattes spaden i marken i Täby – startskottet för nya Maxi ICA Stormarknad i Arninge. Den nya Maxi-butiken med en totalyta på drygt 8 000 kvadratmeter

På cirka 30 000 kvadratmeter planeras bland annat Maxi ICA Stormarknad, Apotek Hjärtat, fyra olika restauranger, optiker och frisör. Dessutom utvecklas byggnaden för ytterligare hälsoinitiativ genom ett gym samt padelbanor på taket.

På plats för det symboliska första spadtaget var kommunstyrelsens ordförande i Täby kommun Erik Andersson, Anna Nyberg vd ICA Fastigheter, Joakim Bohman, chef Butik & Försäljning ICA Sverige och Andreas Paulsson, ICA-handlare.

– Äntligen får vi möjligheten att bygga den ICA Maxi-butik norrortsborna förtjänar, säger Andreas Paulsson, blivande handlare Maxi ICA Stormarknad Arninge.

Den nya Maxi-butiken som etableras vid porten till handelsområdet i Arninge med god access från E18, kommer att vara en kundvänlig och modern butik och erbjuda ett brett och lokalt anpassat sortiment av dagligvaror och kvalitativa specialvaror till låga priser samt onlinehandel med drive thru.

– Vi är väldigt glada över att nu få utveckla nya Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat med goda grannar. Vår ambition är att fastigheten blir områdets centrum och hjärta, inte bara en plats för smidig handel utan också för möten och en stunds avkoppling i en levande torgmiljö mitt i det framväxande Arninge och Ullna, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.

Hållbarhet genomsyrar hela projektet och byggnaden består till stor del av trä med en hybridstomme. På taket samsas solceller och ängsmark och utöver det planeras det för laddstolpar, geoenergi och värmeåtervinningssystem. Byggnaden planeras att certifieras med Miljöbyggnad Guld.

Projektet beräknas vara klart för öppning till våren 2025. I samband med att den nya ICA Maxi-butiken öppnar kommer ICA Kvantum Arninge att stängas. ICA Fastigheter kommer både äga och förvalta fastigheten vid färdigställande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil