Fortsätter samarbete i matsvinnsprojekt

Lidl fortsätter projektet med Too good to go | Foto: Pressbild
Lidl fortsätter och utökar dessutom det projekt kring matsvinn som man inledde december 2021 i samarbete med appen Too good to go.

Lidl Sverige fortsätter sitt hållbarhetsarbete. Ett av målen är att halvera matsvinnet och spara resurser till 2025 – därför genomför Lidl Sverige sedan december 2021 ett pilotprojekt med Too good to go, skriver företaget. 

Sedan initiativet lanserades har över 18 800 frukt- och grönsakskassar motsvarande 80 ton mat tagits om hand, berättar Lidl. 
Nu utökas pilotprojektet och inkluderar även bröd- och fikakassar i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.

Too good to go är en app som gör det enkelt för både handlare och kunder att ta vara på överskottsmat. 
I ett första steg fick Lidls kunder möjlighet att köpa frukt- och grönsakskassar i ett tjugotal av Lidls butiker i Stockholm och hittills har 80 ton mat räddats och Lidl Sverige har minskat sina CO2-utsläpp med cirka 47,2 ton genom projektet.

Nu fortsätter Lidl Sverige pilotprojektet. Nu har Lidls kunder möjlighet att köpa bröd- och fikakassar för en tredjedel av priset i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.– Vi startade det här pilotprojektet tillsammans med Too good to go för ett halvår sedan. Brödet är en av butikernas största svinnbov men med de adderade brödkassarna kan vi se till att ännu mer bra och osålt bröd får komma hem till kunderna, säger Lidl Sveriges försäljningschef Victor Wol.

– Pilotprojektets resultat är tydliga och tillsammans gör vi skillnad, säger Sofia Edholm, Sverige-chef för Too good to go.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil