Gerhard Bley blir ny vd för Norrmejerier

Ska leda Norrmejerier. Gerhard Bley ny vd från och med i höst. Foto: Pressbild
Gerhard Bley, senast vd för Kavli under en framgångsrik period för företaget, ska nu som ny vd ta Norrmejerier vidare mot framtiden.

Gerhard Bley har 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet, bland annat hos Tempur Sverige, Arla Foods och Arvid Nordkvist, konstaterar Norrmejerier när man presenterar sin nye vd. 
Senast har Bley lett Kavli där han, med Norrmejeriers ord, via en rad förvärv och ett starkt ledarskap som vd på Kavli, ökade han omsättningen från 400 miljoner till en miljard kronor, vilket var en av de bästa i Sverige inom branschen.

– Jag är rörd över det enorma intresset för vd-tjänsten och jag känner mig trygg i att Gerhard ska ta över ledarskapet för Norrmejerier. Han kommer in med imponerande erfarenhet och har en unik känsla för att leda organisationer med passion och empati där medarbetare och ägare känner sig inkluderade. Vi ser fram emot att arbeta med Gerhard, säger Norrmejeriers styrelseordförande Göran Olofsson.

Under elva år som vd för Kavli lanserade Gerhard Bley begreppet empatiskt ledarskap i sin bok ”Instinkt eller insikt – bättre resultat genom empatiskt ledarskap”, ett budskap han idag sprider via utbildningar, föreläsningar och som mentor till andra ledare.
Boken innehåller samlade personliga och yrkesrelaterade erfarenheter som han tar med sig i sitt nya uppdrag på Norrmejerier.

Däremot är det kanske inte som geografiguru Bley ska mötas framtiden efter att i pressmeddelandet ha konstaterar att ”jag är född och uppväxt i Sundsvall och Västerås och har alltid drömt om att komma närmare mina hemtrakter norrut”.

Lättare då att hålla med i Bleys påpekande att han är ”väldigt tacksam att få möjlighet att leda Norrmejerier som en viktig aktör för ett levande landskap och närproducerade”.

Hans företrädare som Norrmejeriers vd, Krister Zackari, slutade sittjobb 30 juni, och företaget leds nu av ekonomichefen Daniel Edblom tills Bley börjar, vilket sker senast 1 oktober.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil