Greenfood initierar samarbete med Bower

Greenfood vill öka återvinningen och gör det i samarbete med Bower | Foto: Pressbild
Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower. Återvinningsappen ska göra att fler av Greenfoods förpackningar återvinns, hoppas parterna.

Idag slängs hälften av alla plastförpackningar i hushållssoporna. Det vill livsmedelskoncernen Greenfood, med varumärket Picadeli, ändra på.
Därför inleder de ett samarbete Bower, appen som låter konsumenter tjäna pengar på att sortera och återvinna sina förpackningar. 

För Greenfood är det ytterligare ett steg i arbetet för att minimera sitt klimatavtryck och bidra till ökad cirkularitet i samhället, skriver företaget.
– När så många förpackningar fortfarande slängs i hushållssoporna måste vi fråga oss vad vi kan göra mer för att öka återvinningen. Genom samarbetet med Bower förstärker vi vår omställningsresa där vi strävar efter cirkularitet, att ta ansvar och bidra till förändring, säger Greenfoods hållbarhetschef Lisa Isakson.

– Vi är alltid nyfikna på att testa nya alternativ och innovativa lösningar kring hur vi kan vara med och driva utvecklingen. Bower är ett sätt som vi tycker är i linje med vårt hållbarhetsfokus, tillägger Isakson.

Bower har hittills uppnått omkring 300 000 användare i Sverige. Bland övriga större livsmedelsföretag som samarbetar med Bower finns Orkla, Coop, Nestlé och GB Glace.

– Vi vill vara med och skapa en beteendeförbättring. Ju fler varumärken som ansluter sig till Bower, desto större chans till en förändring hos konsumenten. Det blir helt enkelt lättare för konsumenten när hen kan panta fler förpackningar från flera olika varumärken, säger Lisa Isakson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil