Gudruns kött och charkuterier bötfälls

Arkivbild MostPhotos
Kött- och charkföretaget Gudruns, kända för produkter som korven Stockholmare, har tvingats böta 300 000 kronor på grund av en arbetsplatsolycka. En anställd förlorade två fingrar i en köttkvarn på företagets anläggning i Gävle.

Åklagarmyndigheten, enligt ett strafföreläggande som Butikstrender tagit del av, hävdar att säkerhetsåtgärderna inte var tillräckliga och att en säkerhetsnyckel felaktigt användes för att sätta en säkerhetsbrytare ur funktion.

Den anställde, som använde hörselskydd, hörde inte att maskinen var igång när han råkade sticka in handen i köttkvarnen. Två av hans fingrar klämdes och en centimeter kapades av. Trots att den anställde blev sjukskriven i sex veckor var han sedan helt återställd och återvände till arbetet på heltid.

Företaget har vidtagit åtgärder för att förhindra liknande olyckor i framtiden genom att ombygga maskinen, gå igenom nya säkerhetsrutiner och införa särskilda säkerhetsåtgärder. Personalen får nu regelbundna genomgångar av säkerhetsrutinerna och nya varningstexter har satts upp.

Styrelsen medger att företaget brustit i rutinerna och är överens med Arbetsmiljöverket om att nödvändiga åtgärder har vidtagits för att minska risken för framtida arbetsplatsolyckor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil