”Handla hållbart ger större vinst”

Foto Krav
Hållbarhetsmärkningen Krav pekar på att det just nu inte skiljer så mycket mellan vissa Krav-märkta varor och annan mat.

Billig eller hållbar mat? Ibland behöver man inte välja. Just nu skiljer det inte mycket mellan vissa hållbara Krav-märkta matvaror och annan mat, skriver organisationen i en pressrelease.
Man hänvisar till en prislista man nu publicerar och konstaterar att ”om man måste välja, då finns det många goda skäl att välja hållbart”.

– Att lägga ett paket Krav-märkta havregryn i kundvagnen gör skillnad. Både för bonden, dig själv och planeten. Du skyddas mot bekämpningsmedelsrester i maten och för planeten innebär det ett bidrag till mer biologisk mångfald. Det är viktiga mervärden som kostar några kronor extra, säger Kravs vd Emma Rung.

– Det är ett tufft läge just nu både för konsumenter och producenter. Med den här prisjämförelsen vill vi visa att ibland skiljer det mer, ibland mindre mellan ekologiska och andra varor, och att det finns en Krav-märkt vara för alla, säger Emma Rung.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil