”Handla hållbart ger större vinst”

Foto Krav
Hållbarhetsmärkningen Krav pekar på att det just nu inte skiljer så mycket mellan vissa Krav-märkta varor och annan mat.

Billig eller hållbar mat? Ibland behöver man inte välja. Just nu skiljer det inte mycket mellan vissa hållbara Krav-märkta matvaror och annan mat, skriver organisationen i en pressrelease.
Man hänvisar till en prislista man nu publicerar och konstaterar att ”om man måste välja, då finns det många goda skäl att välja hållbart”.

– Att lägga ett paket Krav-märkta havregryn i kundvagnen gör skillnad. Både för bonden, dig själv och planeten. Du skyddas mot bekämpningsmedelsrester i maten och för planeten innebär det ett bidrag till mer biologisk mångfald. Det är viktiga mervärden som kostar några kronor extra, säger Kravs vd Emma Rung.

– Det är ett tufft läge just nu både för konsumenter och producenter. Med den här prisjämförelsen vill vi visa att ibland skiljer det mer, ibland mindre mellan ekologiska och andra varor, och att det finns en Krav-märkt vara för alla, säger Emma Rung.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil