Historiskt trendbrott redovisas i e-handeln

E-handeln tappar enligt PostNord | Foto Pressbild/MostPhotos
Postnord redovisar vad man kallar ett ”historiskt trendbrott” i e-handeln där e-handeln tappar efter två starka år under pandemin.

Efter två exceptionellt starka e-handelsår tappar e-handeln i omsättning under årets först kvartal, skriver Postnord. 
Minskningen med 8 procent ska dock sättas i relation till förra årets rekordtillväxt, påpekar man. 

Många branscher utmanades under det första kvartalet 2022. Enbart tre branscher växte under perioden; apoteksvaror med 13 procent, kläder och skor med 3 procent och bygghandel med 2 procent. 

Tuffast var kvartalet för dagligvaruhandeln på nätet, som minskade med 19 procent, tätt följd av kategorierna sport och fritid och böcker och media, som båda tappade 15 procent. 

– Efter rekordtillväxten under pandemin var det väntat att e-handeln skulle minska när samhället öppnade upp. Tillsammans med Rysslands krig i Ukraina och dess påverkan på världsekonomin leder det till ett historiskt trendbrott för e-handeln. Trots det här hacket i kurvan finns det ingen anledning att tro något annat än att e-handeln kommer att fortsätta att växa över tid, som den gjort under många år, säger Mathias Krümmel, vd för PostNord Sverige. 

E-barometern Q1 fokuserar på hållbarhet och begagnathandel mellan konsumenter. 26 procent av e-handelskonsumenterna har handlat begagnat den senaste månaden och 40 procent har sålt en begagnad vara det senaste året. 

– Begagnat-handeln är här för att stanna och vi ser tydligt att den inte bara drivs av att det är billigare än att köpa nytt. Det är också mer hållbart. 42 procent av konsumenterna handlar visserligen begagnat på grund av priset, men 28 procent gör det för att det är mer hållbart, säger Mathias Krümmel. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Satsar på camping och festival i sommar

Det smarta märket Stacky´s åker på turné i sommar och sätter upp ett stort antal campingplatser och festivaler som hållplatser på resan genom landet.

Solen, sangria och stränder lockar oss

Sol, sangria, stränder lockar oss när vi funderar på ett annat land att jobba ifrån. Inte konstigt att etta blir ett land på ”S”, alltså Spanien.

Greenfood initierar samarbete med Bower

Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower. Återvinningsappen ska göra att fler av Greenfoods förpackningar återvinns, hoppas parterna.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil