I sommar kommer du inte att se ölen

Såhär ser den nya fiberflaskan ut | Foto Pressbild, Carlsberg
Det kan vara första gången du dricker en öl utan att se den. I vart fall första gången med en ölflaska och om du tar en av Carlsbergs nya ölflaskor.

I sommar testar nämligen Carlsberg sin nya pappersflaska för öl i åtta länder, däribland Sverige.
Det är en ny biobaserad och helt återvinningsbar flaska, som fått namnet Fibre Bottle.
– Vi är riktigt glada över att vi har fått ta del av denna unika testproduktion som visar utvecklingen av Fibre Bottle. Nu har vi den senaste prototypen i vår hand, den är både biobaserad och återvinningsbar. Dessutom innehåller den öl som är producerad av ekologisk och hållbar kornmalt, säger Anna Anderberg, hållbarhetschef hos Carlsberg Sverige.

– Nu kan vi dela den med några av våra viktiga intressenter och fortsätta dialogen kring hållbar förpackningsinnovation tillsammans och faktiskt få ett prov på hur framtidens ölflaska kan komma att se ut.

I flaskan finns en ny barriär av PEF-polymerer, som enligt bryggeriet tillverkas av naturliga råvaror. Denna barriär ska skydda ölets smak.

Carlsberg skriver att målet är att Fibre Bottle ska ha 80 procent lägre koldioxidutsläpp än dagens engångsglasflaskor. Efter testperioden ska Carlsberg gå vidare för att förbättra designen för att i slutänden göra dem kommersiellt tillgängliga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil