Ica-banken satsar på rådgivning till skilda

Foto MostPhotos
Ica-banken etablerar ett utvecklat samarbete med appen ”Varannan vecka” med syfte att kunna erbjuda stöd till separerade föräldrar.

Ica-banken samarbetar med appen ”Varannan vecka” och erbjuder stöd till separerade föräldrar. 
Syftet är att ge en tryggare och enklare vardag för Ica-bankens kunder som separerar och har gemensamma barn, skriver man i ett pressmeddelande. 
Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér är en av experterna i appen och delar där med sig av sina råd kring hur man ska undvika att ekonomin blir en grund för onödiga konflikter. 

– Ekonomi kan vara svårt att prata om även i en välfungerande relation. Vid en separation där barn finns med i bilden krävs mycket samarbete för att skapa en stabil och trygg vardagsekonomi kring barnen. En nyckel är planering, och appen ”Varannan vecka” är ett mycket bra verktyg för att skapa och bibehålla rutiner i ekonomin, säger Magnus Hjelmér.

Appen startades för att underlätta livet för barn och föräldrar efter skilsmässan. Den bygger på svensk forskning om barns behov under och efter separationer och erbjuder enkla verktyg för smidig planering och tydlig kommunikation. 
Målet är att skapa ett tryggt samarbete med färre konflikter som riskerar att skada barnen. 

Förutom vardagsekonomen Magnus Hjelmér finns bland andra barnpsykologen och forskaren Malin Bergström, juristen Elisabeth Scholander och vd:n och författaren Linda Ljunggren Syding i teamet bakom appen.Samarbetet med ”Varannan vecka” innebär att Ica-bankens kunder får ta del av juridiska och ekonomiska tips samt effektiva planeringsverktyg som underlättar vardagen som separerad förälder. 
Alla kunder kan testa appen kostnadsfritt i två samt ta del av ett kostnadsfritt rådgivningstillfälle med en av dess experter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil