ICA får betala mer till sparkad arbetare

ICA
Foto: Mostphotos
ICA får betala ytterligare en miljon, därmed sammanlagt 1,7 miljoner kr i skadestånd till en felaktigt avskedad arbetare på ett lager i Helsingborg. 

ICA får betala ytterligare en miljon, därmed sammanlagt 1,7 miljoner kr i skadestånd till en felaktigt avskedad arbetare på ett lager i Helsingborg. 

Arbetsdomstolen var enig och tydlig när man i december avgjorde ett ärende som handlade om en avskedad medarbetare på ICAs lager i Helsingborg. ICA hade inget skäl att avskeda mannen och avskedandet är ogiltigt, förklarade domstolen och lagerarbetaren fick en dryg halvmiljon kr i skadestånd och utebliven lön.

Trots domstolens beslut har ICA inte förklarat mannen vara välkommen tillbaka till jobbet. Därmed måste ICA betala ytterligare 32 månadslöner i skadestånd, en dryg miljon kr. Totalt får ICA därmed betala närmare 1,7 miljoner kr till den avskedade 45-åringen.
 
Handels har uppenbart bedömt rättsläget bättre än arbetsgivaren. Det finns inga regler som ger arbetsgivaren rätt att avskeda någon för att han stått bredvid när kollegor bråkat. Samtidigt blir det tydligt hur viktigt det är att vara med i facket, så att man kan få hjälp när man blir felaktigt behandlad på jobbet, säger Tobias Bixberg, ombudsman i Handels till Handelsnytt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil