Ica-handlare tröttnade på snatteri

Arkivbild MostPhotos
Efter att två kvinnor stulit en barnvagn full med chokladkakor tog butiksägarna till Facebook och publicerade bilder på tjuvarna med varningen "VARNING. SLÄPP INTE IN DESSA I ERA BUTIKER!!!"

Snatteri har blivit ett allt större problem för Ica Nära i Dackehallen i Vislanda, där tjuvar fyller barnvagnar med varor och lämnar butiken utan att betala. Christoffer Dahlman och Hanna Olofsson, ägare till butiken, har blivit trötta på stölderna och känner att situationen blivit ohållbar för personalen.

Med upprepade polisanmälningar och uteblivna åtgärder från polisens sida har butiksägarna beslutat att agera på egen hand för att skydda sin butik. Därefter valde alltså paret att lägga ut bilderna från övervakningskameran på sociala medier, vilket i sin helhet kan verka positivt. Men polisen har andra tankar kring deras agerande.

Risk för förtal:
Växjöpolisen varnar för att publicera bilder från övervakningskameror på sociala medier, vilket kan resultera i förtalsåtal och juridiska konsekvenser.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil