Ikea fortsätter sin satsning i Stockholm

FOTO: MICHAEL ERHARDSSON
Ikea fortsätter sin satsning på Stockholms-regionen. Nu handlar det bland annat om att man vill bygga en distributionscentral i Södertälje.

Ikea fortsätter sin satsning på Stockholm och undersöker nu möjligheten att bygga en ny distributionscentral i Södertälje, skriver man i en pressrelease.
Beskedet kommer ovanpå tidigare besked om satsningar på två planeringsstudios i Stockholm där man dessutom i sommar öppnar nya cityvaruhuset i Gallerian.

– Tack vare nya butiksformat i och omkring Stockholm, flexibla planerings- och leveranstjänster fysiskt och digitalt, samt ett brett utbud av hållbara och prisvärda produkter möter vi idag våra kunder där de finns och när de önskar. Samtidigt ställer vår expansion ökade krav på såväl lager- som logistikkapacitet i regionen, säger Ikea Sveriges Hanna B Broman i pressinformationen.

Ikea och Södertälje kommun har skrivit ett avtal som ger Ikea möjlighet att under ett drygt år undersöka möjligheten att bygga en ny distributionscentral i Södertälje, en central som ska bli navet för transporterna inom Ikea i Stockholms-regionen.

– Tack vare avtalet kan vi nu genomföra en rad olika tekniska utredningar som krävs för att Ikea ska kunna fatta beslut om nästa steg, som antingen innebär att vi tecknar ett köpeavtal eller att vi tackar nej till möjligheten, förklarar Hanna B Broman.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil