Ikea storsatsar på växtbaserad korv

Foto MostPhotos
En klassisk och billig korv när det är färdighandlat. Ett koncept som fungerat länge för Ikea, som nu vill upprepa succén med en växtbaserad variant.

Ikea har inte bara fått sina egna kunder att stanna till och köpa varmkorv på väg mot utgången.
Man har även inspirerat helt andra kedjor att satsa på samma koncept.

Nu gör Ikea nästa drag och gör en storsatsning på en egenutvecklad växtbaserad korv, som i smak och konsistens ska likna dagens animaliska, skriver Vegconomist.

Den nya korven är tillverkad av risprotein, lök, äpple, salt, peppar och rökiga kryddor, sägs korvarna ha en ”karaktäristisk korvsmak”. De har också ett hölje, som ger samma känsla och upplevelse som att bita i den klassiska varianten.

”Vi har lagt mycket tid och kraft i utvecklingsprocessen för att ge våra kunder den bästa upplevelsen. Med en fantastisk smak, konsistens och rätt känsla när du biter i den är den växtbaserade varmkorven ett perfekt alternativ till vår traditionella ikoniska varmkorv, säger Helene von Reis, livsmedelschef hos Ikea.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil