Jagar och äter kött ”nästan varje dag”

Landsbygdsminister Peter Kullgren | Foto Pressbild
Nye landsbygdsministern Peter Kullgren (KD) jagar för att koppla av och äter kött ”nästan varje dag”, förklarar han i en intervju.

I en TT-intervju slår landsbygdsministern ett slag både för köttätande och för jakt.
Det bästa med jakt är helheten, säger han.

– Jag tycker om att vara ute i skogen och det här är min primära form av avkoppling. Det handlar också om en gemenskap, man träffar andra som har liknande intressen. Och det är väldigt få gånger av alla timmar man har varit ute i skogen som man de facto fäller ett vilt, så det är den absolut lilla delen av det.

– Att man vet då att man kan ta hem ett kött som är bra till sin lilla familj, ett djur som har levt i sitt naturliga habitat från början till slut.

Och kött blir det på tallriken, fisk för sällan, konstaterar han som äter kött dagligen.
– Jag äter nog nästan dagligen, om man tar in… proteinet på mina tallrikar brukar vara kött av något slag, om det är fisk eller fågel eller fläsk eller nötkött. Men så ofta jag kan också vilt som jag gärna jagar själv, säger Kullgren.

Inte heller tänker han minska på köttätandet.
– Som sagt, en stor del av mitt köttätande är också vilt, och det tror jag är det mest klimatsmarta kött man kan äta. Och vi har generellt ett av världens mest klimatsmarta jordbruk.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil