Jysk levererar omsättningsrekord

Jysk levererar ”trots en lång rad globala faktorer” ett omsättningsrekord för 2021/22 då omsättningen landar på 4,87 miljarder euro.

Trots att en lång rad globala faktorer utmanat handeln under räkenskapsåret 2021/22 levererar Jysk omsättningsrekord med en omsättning på 4.87 miljarder euro, vilket innebär en tillväxt på 11 procent, skriver koncernen i en pressrelease.

– Trots att vi lägger ett väldigt speciellt år bakom oss har vi levererat ett bra resultat sett till omsättningen. Det kan vi särskilt tacka våra dedikerade medarbetare för och så kan vi glädja oss med att våra kunder fortfarande tycker att vi har ett bra erbjudande för dem. Det har inte blivit mindre viktigt nu, i en tid när människor verkligen behöver prioritera vad de ska lägga pengar på, säger Jan Bøgh, koncernchef för Jysk.

Precis som för många andra företag har globala faktorer som stigande inflation och ökande kostnader utmanat Jysk under räkenskapsåret 2021/22, skriver man vidare. 
Kriget i Europa fick även till följd att Jysk tvingades stänga 30 butiker i Ukraina, Belarus och Ryssland, påpekar man.

Trots det kan Jysk se att 7,7 miljoner fler kunder valde att handla hos företaget under räkenskapsåret, jämfört med året innan.– Vi upplever tydligt att konsumenterna börjar hålla igen lite. Växten i både omsättning och kunder var framför allt innan sommaren. En del av de extra kunderna är dessutom några som vänt tillbaka efter coronakrisen när många butiker tillfälligt hölls stängda, så alla kunder är inte nya. Och nu ser vi att kostnaderna stiger också, så man kan lugnt säga att världssituationen utmanar oss, sammanfattar Jan Bøgh.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil