Kavli profilerar sig kring goda ändamål

Foto Pressbild
”Kavli gör världen mjukare” är det nya kommunikationskoncept som Kavli nu lanserar för att visa hur man som livsmedelsföretag gör gott.

Kavli är inte ett företag som alla andra – vi delar ut hela vårt överskott till goda ändamål, skriver företaget.
Kavli ägs av en ideell stiftelse vars enda syfte är att göra gott i världen genom att dela ut verksamhetens hela överskott till goda ändamål.

Sedan 1962 har Kavlifonden delat ut 1,2 miljarder norska kronor till goda ändamål inom humanitärt arbete, forskning och kultur.
70% delas ut i de fyra länderna där Kavlikoncernen har verksamhet: Norge, Sverige, Finland och Storbritannien.

Resterande 30% går till internationella utvecklingsprojekt i länder med utbredd fattigdom.
I Sverige fick till exempel Skåne och Västerås Stadsmission, Städa Sverige, Trygga barnen och Bris tillsammans 8,2 miljoner NOK under 2022.

– Idag är det inte så många som känner till att Kavli delar ut hela överskottet till goda ändamål. Detta vill vi få fler att känna till, vara delaktiga i och stolta över. Genom att skapa kommunikation som berör och väcker nyfikenhet kan vi få fler att uppmärksamma detta, säger Kavlis Anna Skardal.
– Det är dock viktigt att vi gör det på ett positivt sätt och med glimten i ögat utan pekpinnar. Det krävs någonting annorlunda för att nå igenom bruset, tillägger hon.

– Med en positiv inställning och underfundig ton ska vårt nya kommunikationskoncept ”Kavli gör världen mjukare” som lanseras vecka 22 visa hur enkelt det är att göra gott genom att bara äta gott, fortsätter Annika Skardal.
Kavli samarbetar med TBWA när det gäller kommunikationskonceptet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil