Tillsammans med hållbarhetsexperter lanserar köksmaskinsexperten Kenwood nu sitt nya initiativ “Let’s Make Food, Better” för att minska matsvinnet i köket.
Globalt sett slängs över en tredjedel av all mat som produceras för människor, vilket konstateras av World Food Programme, en organisation inom FN som arbetar för att bekämpa hungersnöd.
Den tidigare svenska regeringen har också beslutat att minska matsvinnet enligt FN:s mål i Agenda 2030, vilket innebär att det globala matsvinnet ska halveras.
För att minska matsvinnet i hushållen lanserar Kenwood nu initiativet ”Let’s Make Food, Better” – med interaktiva tips och recept.
– Vi på Kenwood har en stor passion för mat och vill bidra till att minska matsvinnet för en mer hållbar framtid. Vi strävar efter att göra matlagning och bakning mer hållbart där det tas tillvara på alla råvaror och där vi återanvänder våra rester till nya maträtter istället för att slänga mat., säger Margita Westeus hos Kenwood Norden.
– Vårt mål med initiativet är att fler ska kunna minska sin miljöpåverkan på ett enkelt sätt, samtidigt som de njuter av god mat, tillägger hon.