Konkurrenternas skräp blir deals

Foto Pressbild
Sedan förra året belönar McDonald's gäster som använder deras app för att skanna när de slänger sina take-away förpackningar på rätt ställe. Detta initiativ syftar till att minska nedskräpningen i samhället och har nu utökats för att inkludera förpackningar från andra restaurangkedjor.

Initiativet lanserades i september 2023 och har hittills resulterat i över 150 000 erbjudanden till gäster som aktivt bidrar till att minska nedskräpningen genom att slänga sina förpackningar i soptunnan. Genom ett samarbete med Håll Sverige Rent har McDonald’s tagit ett steg mot att göra det enklare och mer lockande för människor att agera hållbart i vardagen.

Michaela Bognäs, Marknadschef på McDonald’s i Sverige, förklarar att företaget vill underlätta för sina gäster att göra rätt och att man nu utökar funktionen i appen för att även inkludera förpackningar från andra restaurangkedjor. Genom att belöna positiva beteenden hoppas man på att fler människor ska bli motiverade att slänga sitt skräp på rätt ställe och därigenom minska nedskräpningen av take-away förpackningar.

Håll Sverige Rent, en viktig samarbetspartner för McDonald’s i detta arbete, välkomnar initiativet och betonar vikten av att engagera fler människor för att bekämpa nedskräpningen. Genom att erbjuda morot i form av belöningar för att göra rätt med sitt skräp, hoppas man på att skapa en positiv förändring i beteendemönster, särskilt bland unga vuxna.

Genom att fortsätta samarbeta och införa innovativa lösningar som denna, hoppas både McDonald’s och Håll Sverige Rent på att göra betydande framsteg i arbetet mot en renare och mer hållbar miljö.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil