Krav anställer för fokus växtodling

Krav har anställt växtfysiologen Robert Dinwiddie för insatser ring växtodling | Foto: Pressbild
Märkningsorganisationen Krav har anställt Robert Dinwiddie på en tjänst som marknads- och regelutvecklare inom lantbruk med fokus på växtodling.

Krav har anställt växtfysiologen Robert Dinwiddie till en tjänst som marknads- och regelutvecklare inom affärsområdet lantbruk, med särskilt fokus på växtodling. 
Han kommer från ett jobb som rådgivare på Jordbruksverket, där han arbetat med integrerat växtskydd.

– Vi är mycket nöjda med att ha Robert Dinwiddie här hos oss. Han har bred kompetens, ett helhetstänkande när det gäller växtodling och har arbetat nära lantbrukare. Detta är till stor nytta för Krav, säger Jonas Carlberg, affärsområdeschef lantbruk hos Krav.

Robert Dinwiddie har studerat växtfysiologi vid Edinburghs universitet. När han kom tillbaka till Sverige gjorde hans intresse för ekologisk odling att han fortsatte studera agroekologi vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

Integrerat växtskydd innebär att man i första hand använder förebyggande metoder och ser kemisk bekämpning som en sista utväg. 
Tillsammans med ekologiskt lantbruk är integrerat växtskydd exempel på praktiska tillämpningar av agroekologi, där ett helhetsperspektiv på lantbruket är viktigt.

– Jag har alltid ansett att ekologisk odling är det mest hållbara sättet att odla på. Krav-märkt mat odlad i Sverige är både hållbar och närproducerad, och har fler mervärden än EU-ekologisk mat, säger Robert Dinwiddie.Hos organisationen ska han även jobba med marknadsfrågor kring växtodling.

– Det blir inte svårt att sälja in Krav – det är ett mycket välkänt varumärke. Det är viktigt att fortsätta vara en hållbarhetsmärkning som gör skillnad, säger Robert Dinwiddie.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil