Kräver omedelbara åtgärder mot stöld

”För låg kunskapsnivå” orsakar IT-bedrägerier
Svensk handels expert Nina Jelver | Foto: Pressbild Svensk handel
Stöldvågen i svenska butiker måste stoppas omedelbart, kräver Svensk Handel. Under de tre första månaderna detta år drabbades över hälften av Sveriges butiker av någon form av brott, vilket är den högsta noteringen någonsin. Svensk Handel betonar att fina ord inte längre räcker.

Antalet butiker som råkat ut för stöld, hot eller våld i samband med brott ökade från 45 procent till 52 procent under första kvartalet 2024.

Säkerhetschefen på Svensk Handel, Nina Jelver, kommenterar att situationen är alarmerande och att brott har blivit en vardagsrealitet för handlare och deras personal. Stölder är den vanligaste formen av brott, med 45 procent av butikerna som rapporterar att de drabbats under den senaste veckan. Tidigare larmade även Ica om en kraftig ökning av brott i deras butiker.

Svensk Handel uttrycker oro över den normalisering av stölder som sker, delvis drivet av opinionsbildning som verkar acceptera brottslighet inom dagligvaruhandeln. Svensk Handel kräver snabba åtgärder och ökad polisiär närvaro för att bekämpa brottsligheten. Samtidigt uppmanas butiksägare att anmäla alla brott för att påtala allvaret för myndigheterna.

Stöldvågen i svenska butiker har nått alarmerande nivåer enligt Svensk Handel, som nu kräver kraftfulla åtgärder från myndigheterna för att lösa problemet och skydda butiksanställdas säkerhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil