Kritiserar Dollarstore för dålig arbetsmiljö

Foto MostPhotos
Handelsanställdas förbund kräver att Arbetsmiljöverket agerar mot Dollarstore som man inte anser upprätthåller lagens krav på arbetsmiljöer.

Handelsanställdas förbund anser att en av Dollarstores butiker har för dåliga resurser för att upprätthålla lagens krav på arbetsmiljö och vill nu att Arbetsmiljöverket agerar, skriver förbundets tidning Handelsnytt.

Det var i samband med en skyddsrond som Handels regionala skyddsombud i Göteborg, Ulf Henriksson, uppmärksammade att butikschefen hos Dollarstore inte hade förutsättningar att klara de krav som lagen ställer.

– Chefen hade ett delegerat ansvar för arbetsmiljön. Men vid besöket i butiken stod det klart att hen inte hade fått resurser för att klara av att leva upp till lagen. Och då kan man inte ha det ansvaret på sig, säger Ulf Henriksson till Handelsnytt.

Henriksson gjorde en så kallad 6:6a-anmälan, en begäran om åtgärd enligt arbetsmiljölagen. 
Åtgärden innebär att Dollarstore ska tydliggöra hur ansvaret för arbetsmiljön är kopplad till resurser, utbildning och mandat för butikschefen i Göteborg.

Henriksson vill nu att Arbetsmiljöverket ska pröva ärendet.
– Jag vill att myndigheten prövar vilka förutsättningar den här chefen har att klara sitt arbetsmiljöansvar. Om de är för dåliga finns det risk att det blir arbetsmiljöproblem som direkt spiller över på personalen, säger Ulf Henriksson till Handelsnytt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil