Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan | Foto Pressbild

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Denna torsdag, 29 september, infaller internationella matsvinnsdagen, som i år fokuserar på hur mycket mat som slängs i onödan, skriver Hellofresh i en pressrelease. 

Matsvinn står för mellan 8-10 procent av världens utsläpp av växthusgaser och varje år slänger svenskarna mat för tusentals kronor, enligt en ny Novusundersökning, påpekar man. 

Matsvinnet är negativt för både klimatet och den egna plånboken. För att hjälpa konsumenterna med de ökade matkostnaderna har Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, gastronomisk chef hos Hellofresh, tagit fram en lista med sina bästa råd för att hålla matsvinnet nere.

I rubrikform ser de råden ut så här:

1. Planera dina måltider
2. Frysen före kylskåpet
3. Ta tillvara på alla delar
4. Titta inte bara på bäst-före-datum
5. Organisera smart i kylen

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.