Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan | Foto Pressbild
Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Denna torsdag, 29 september, infaller internationella matsvinnsdagen, som i år fokuserar på hur mycket mat som slängs i onödan, skriver Hellofresh i en pressrelease. 

Matsvinn står för mellan 8-10 procent av världens utsläpp av växthusgaser och varje år slänger svenskarna mat för tusentals kronor, enligt en ny Novusundersökning, påpekar man. 

Matsvinnet är negativt för både klimatet och den egna plånboken. För att hjälpa konsumenterna med de ökade matkostnaderna har Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, gastronomisk chef hos Hellofresh, tagit fram en lista med sina bästa råd för att hålla matsvinnet nere.

I rubrikform ser de råden ut så här:

1. Planera dina måltider
2. Frysen före kylskåpet
3. Ta tillvara på alla delar
4. Titta inte bara på bäst-före-datum
5. Organisera smart i kylen

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200