Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan | Foto Pressbild
Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Denna torsdag, 29 september, infaller internationella matsvinnsdagen, som i år fokuserar på hur mycket mat som slängs i onödan, skriver Hellofresh i en pressrelease. 

Matsvinn står för mellan 8-10 procent av världens utsläpp av växthusgaser och varje år slänger svenskarna mat för tusentals kronor, enligt en ny Novusundersökning, påpekar man. 

Matsvinnet är negativt för både klimatet och den egna plånboken. För att hjälpa konsumenterna med de ökade matkostnaderna har Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, gastronomisk chef hos Hellofresh, tagit fram en lista med sina bästa råd för att hålla matsvinnet nere.

I rubrikform ser de råden ut så här:

1. Planera dina måltider
2. Frysen före kylskåpet
3. Ta tillvara på alla delar
4. Titta inte bara på bäst-före-datum
5. Organisera smart i kylen

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil