Lanserar nytt omslag för toalettpapper

Foto Pressbild
Billerud lanserar nu ett maskinglaserat kraftpapper. Det är speciellt anpassat för omslag till toalett- och hushållspappersrullar.

Det nya pappersomslaget är såväl förnyelsebart som återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart. Samtidigt ska det enligt Billerud klara lika tuff hantering som PE-plast.

– Med denna papperslösning gör vi det enkelt för varumärkesägare att byta från plast till pappersomslag, utan att behöva kompromissa med prestanda. Det ger kunderna en möjlighet att växa affärer genom att möta nya konsumentefterfrågan genom förnybara och innovativa applikationer, säger Danevert Åsbrink, senior produktionschef på Billerud, i ett pressmeddelande.

Billerud skriver ett byte från plast till deras nya pappersomslag innebär en betydande hållbarhetsvinst samtidigt som det svarar mot önskemål från konsumenter. Ipsos gjorde 2021 en stor global undersökning där tre av fyra konsumenter sade sig vilja bli av med engångsplaster.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil