Lanserar nytt omslag för toalettpapper

Foto Pressbild
Billerud lanserar nu ett maskinglaserat kraftpapper. Det är speciellt anpassat för omslag till toalett- och hushållspappersrullar.

Det nya pappersomslaget är såväl förnyelsebart som återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart. Samtidigt ska det enligt Billerud klara lika tuff hantering som PE-plast.

– Med denna papperslösning gör vi det enkelt för varumärkesägare att byta från plast till pappersomslag, utan att behöva kompromissa med prestanda. Det ger kunderna en möjlighet att växa affärer genom att möta nya konsumentefterfrågan genom förnybara och innovativa applikationer, säger Danevert Åsbrink, senior produktionschef på Billerud, i ett pressmeddelande.

Billerud skriver ett byte från plast till deras nya pappersomslag innebär en betydande hållbarhetsvinst samtidigt som det svarar mot önskemål från konsumenter. Ipsos gjorde 2021 en stor global undersökning där tre av fyra konsumenter sade sig vilja bli av med engångsplaster.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil