Lantmännen köper del av äggpackeriföretag

Erik Pettersson och Anna Frödin får nu Lantmännen som delägare | Foto: Pressbild
Lantmännen köper nu 30 procent av KG:s ägg som är ett av Sveriges ledande företag inom äggpackeri. Man ser utökade utvecklingsmöjligheter i köpet.

Lantmännen köper 30 procent av aktierna i KG:s ägg, ett av Sveriges ledande äggpackeriföretag, och skriver i en pressrelease att köpet ”kommer att leda till utökade utvecklingsmöjligheter inom den svenska värdekedjan för ägg, och är i linje med Lantmännens strategi för ökade satsningar och investeringar inom livsmedelsförsörjningen i Sverige”.

Äggnäringen är en viktig del av det svenska lantbruket och ägg är ett utmärkt, proteinrikt och näringstätt livsmedel, säger Lantmännens vd och koncernchef, Per Olof Nyman. 

– I samarbete med KG:s ägg ser vi intressanta möjligheter när det gäller fortsatt utveckling inom produktkoncept, hållbarhet och foder. Förvärvet passar bra in i vår affärsportfölj och i vår värdekedja – med integrationer till såväl äggproducenter som kunder och konsumenter, tillägger Nyman.

KG:s ägg grundades av KG Pettersson 1973, har cirka 60 anställda och är baserat i Linköping. 
KG Pettersson är fortsatt aktiv i bolaget som styrelseordförande. 
Sedan 2009 är även KG:s tre barn delägare i bolaget, varav två också är aktiva i företaget – sonen Erik som vd och dottern Anna som ansvarig för kundservice och producentadministration. 

KG:s ägg är sedan 2015 majoritetsägare i Stjärnägg, som är Sveriges största äggleverantör. 
Därutöver är KG:s Ägg delägare i PF Food som bland annat levererar kokta ägg till salladsbarer, samt packerierna Skåneägg och Norrlandsägg.I samband med köpet tar Carl-Peter Thorwid, chef för Lantmännens affärsområde Cerealia, också plats i styrelsen för KG:s ägg. 
Tillträde planeras äga rum 1 april.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil